Si hei til IT-lærling, Birk!

Denne våren startet Birk Helmersen som IT-lærling hos oss i Fellestjenester. Birk er 18 år og kommer fra Notodden. Han har kommet seg på plass på kontoret, og forteller at det er mange forskjellige arbeidsoppgaver å sette seg inn i. 

– Jeg synes det er veldig mange spennende og interessante arbeidsoppgaver innen IT-drift. Noen ting kan ta litt tid å lære seg, og sette seg inn i, men når man har lært det er det gøy, forteller han.  

Birk forteller at han har vært litt usikker på hva han ønsket å utdanne seg innen, men valget falt på et fagfelt han alltid har syntes vært interessant. 

–  Jeg gikk Informasjonsteknologi og Medieproduksjon på Porsgrunn VGS og er nå lærling for å bli ferdig med utdanningen innenfor IT-drift. I tillegg til IT har jeg en stor interesse for musikk å bruker mye av fritiden min på å reise på konserter. Jeg ser frem til læretiden min her og håper på å lære mye nytt og bli bedre på det jeg allerede kan, forteller Birk. 

Vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Birk den kommende tiden, og er glade for at han er lærling her hos oss! 

Fellestjenester ble høsten 2023 godkjent lærebedrift, og kan ta imot lærlinger i fagene innen IT-drift, og service og administrasjon. 

– Vi tror på en større samhandling mellom skole og næringsliv. Ved å ta imot lærlinger får elevene erfaring på CV-en og vi får mulighet til å lære opp egne kandidater med egnet kompetanse og arbeidserfaring, sier Helene Braaten, daglig leder i Fellestjenester. 

 

 

Camilla Moen

Kommunikasjonsleder, Fellestjenester