Fra hobby til Kreativ leder

Sonja Solvang Foss

Mitt navn er Sonja Solvang Foss, jeg er 24 år og kommer fra Skien.
Da jeg var lita drev jeg mye med tegning, maling og det meste innenfor form og farge. Dette brukte jeg mye tid på og det fanget all interesse, uten at det nødvendigvis var en fremtidsplan bak det. Som ei lita pause etter videregående dro jeg på Jæren Folkehøgskole hvor jeg gikk: Art, design & travel.
Det var nok dette året som igjen vekket interessen for kreativitet, og satte i gang ønsket om å finne en måte å kombinere kreativitet med en fremtidsrettet og samfunnsnyttig yrkesretning.

I 2018 startet jeg dermed på fagskole i Kristiansand innen Grafisk Design.

Dette var super gøy, og svært lærerikt. Den yrkesfaglige retningen ga oss stor fordel siden læringen er svært tilnærmet slik det praktiseres i bedrifter, men det samtidig ga rom for personlig utvikling av kreativitet. Studieløpet legger opp til separerte emner innen hvert fagfelt, så vi fikk en smakebit på alt. Dette elsker jeg spesielt ved Grafisk design, da det fremmer muligheten for svært varierte arbeidsoppgaver.

Ved slutten av utdanningen i 2020 var det planlagt internship hos ett fantastisk firma som heter: Spire Kommunikasjon (avd. Jessheim). Dette ble dessverre ikke noe av da Covid-19 sto på for fullt og mange hadde hjemmekontor.  Dette var tider som var vanskelig for mange, og da ikke utelukkende ferdigutdannede-studenter som sto uten jobb.
For å effektivisere tiden som samfunnet sto stille, bygget jeg på fagutdannelsen min med noen ekstra studiepoeng både i Prosjektledelse og Digital markedsføring, ved siden av jobb som besøksvert på Skien helsehus.

Jeg startet i arbeid som 15 åring i kommunen, og har siden jobbet på fler fantastiske steder. De siste årene har jeg også hatt mitt egent foretak ved navn: SonjasDesign, hvor jeg både selger praktisk design og kunst design.
Med alt dette kombinert, var jeg i mai 2021 heldig og kapret jobben som kreativ leder hos fellestjenester SA (Ftsa). Så da var det bare å pakke sammen sakene sine og flytte til Bø.

Fellestjenester driver med drift og forvaltning av fellestjenester innenfor økonomi, finansiering, investering, regnskap, utleie og innleie av arbeidskraft, markedsføring, IT-drift og utvikling.

Som Kreativ leder har jeg ett spredt spekter av oppgaver som skaper en unik variert hverdag. Her driver jeg blant annet med design på ulike flater både print og digitalt for de ulike selskapene, foto, markedsføringsrådgivning, lede kreative prosjekter, samt kommunikasjon både eksternt og internt.

Jeg er fremdeles fersk ansatt her på kontoret, men jeg har blitt godt mottatt og hatt en fin opplevelse.
Gleder meg masse til å bli kjent med alle, og bære selskapet videre med dere.

Sonja Solvang Foss

Kreativ leder, Fellestjenester SA